dsm2

Solbriller er ikke noget, du bruger hele tiden. Derfor kan du godt have flere par at skifte mellem. Disse briller beskytter dine øjne, og du kan slippe for solrynker, som kan komme omkring øjnene. Der findes dog mange forskellige solbriller. F.eks. kan moden hurtigt skifte alt efter, om du er på udkig efter en cafébrille, en brille til byturen eller en brille til almindelige aktiviteter i hverdagen. Læs om den seneste solbrillemode her.

Desuden er det vigtigt ikke kun at tænke på moden. Du bør også tænke på det praktiske. Derfor får du her en lille guide til at vælge de rigtige solbriller til din ansigtsform.

Hvilke faktorer skal du have med i overvejelserne?

Det er din ansigtsform, som bør bestemme hvilken brillefacon, der er pænest til dig. Derudover bør du tænke på selve stellets tykkelse, detaljer og udformningen, som kan give meget forskellige stile og udtryk. Du kan f.eks. gå efter en rå, feminin eller klassisk stil.

Mange vælger også mere farvestrålende farver til deres solbriller end til briller med styrke. Solbriller med en stærk farve, kan give dig et mere moderne udtryk. Farven på brilleglasset bestemmer også det endelige udtryk. Du kan f.eks. vælge mellem spejlglasbriller eller et par solbriller med gradient glas.

Du bør dog huske på, at du altid skal vælge de solbriller, du selv synes er pænest til dig. Det er trods alt dig, som skal bære dem.

Den ovale ansigtsform

Hvis du har et ovalt ansigt, så kan du anse dig selv som værende heldig. De fleste briller vil nemlig passe til dig, og det er også denne ansigtsform, det er nemmest at finde briller til. Her kan du vælge frit mellem alle de forskellige brillemoder.

Det runde ansigt

Hvis du har et rundt ansigt, kan du gå efter et par solbriller, som tilføjer længde til dit ansigt. Du bør undgå solbriller, som får dit ansigt til at se bredere ud. Her kan du f.eks. vælge en smalt stel, fordi stængerne er højere placeret, og får opmærksomheden opad. Du kan også vælge et stel, som går skråt opad ved dine kindben, så disse bliver mere fremhævet.

Det firkantede ansigt

Hvis du har et firkantet ansigt, kan du bløde det op med ovale linjer. Her bør du huske på, at et rundt stel ofte vil være en for stor kontrast til din firkantede kæbe. Dit stel bør heller ikke være for spidst i kanterne. Dog kan lette og skrå linjer opad være en god ide, så fokus flyttet fra kæberne.

Det hjerteformede ansigt

Hvis du har et hjerteformet ansigt, så er dit ansigt bredest foroven, imens du har smalle kæber og hage. Her bør du gå efter at skabe en større harmoni med dit stel. Et stel, som fylder mere i højden eller har en kraftigere overkant, vil højest sandsynligt klæde dig. Desuden må stellet gerne sidde noget lavere. Et stort stel kan gøre underdelen af dit ansigt for smalt, men til gengæld vil en af de moderne og lækre, runde solbrille være virkelig flotte til denne ansigtsform.