dsm2

Som dagene bliver kortere, og vi bruger mere tid indendørs, kommer der ofte også en lyst til at kaste sig over projekter i hjemmet. Måske har du længe drømt om at få skiftet gulvene, prøve en ny farve på væggene eller få lidt ekstra personlighed ind i din indretning?
Læs med, og få inspiration til at give boligen en kærlig overhaling med disse tre boligtrends.

Grøn væg

Nordisk look med tidløse gulve 

Få ting i hjemmet kan skabe så stor en forandring i udtrykket som gulvet. Dit materialevalg siger noget om, hvem du er som person, og hvad du kan lide. Forskellige materialer giver rummet et helt forskelligt udtryk. Bor du i et gammelt hus med originale gulve, som du ønsker at bevare, er det måske tid til en opfriskning med afhøvling og ny lak. Alternativt har en af de store trends, vi har set i de senere år været sildebensparket, som på samme tid er en tidløs klassiker og giver et råt, varmt og hyggeligt udtryk til hjemmet. 

Find dit næste sildebensparketgulv her, og overvej, om du vil lade gulvet gå hele vejen igennem hjemmet og give et roligt, ensartet udtryk, eller om du vil lege med udtrykket i forskellige rum og vælge materiale og stil alt efter, hvad rummet skal bruges til. 

Bring naturens farver indenfor 

En anden trend, som ikke lader til at forsvinde foreløbigt, er indretning med naturens farver. Sarte pasteller, jordfarver og neutrale toner hentet fra naturen hitter, især når det kommer til vægmaling og tekstiler. Naturens farver giver ro og skaber et rum, hvor du kan slappe af og finde tryghed. Vær dog opmærksom på, at kolde og varme toner optræder meget forskelligt afhængigt at lysets retning. Så derfor: test nogle farver af i de forskellige rum og se, hvad du kan lide, eller få hjælp af en maler til at finde de rette nuancer til netop dit hjem.

Bæredygtigt design

Køb bæredygtigt design og skab indretning med sjæl 

Flere og flere forbrugere efterspørger bæredygtighed. Det være sig i den mad vi spiser, de produkter vi forbruger, men også i de produkter vi omgiver os med i hjemmet. Heldigvis svarer designerne på efterspørgslen, og der er derfor en bølge af interiørdesign, som fokuserer på bæredygtige metoder og sågar upcycling i materialevalget. Er du gør-det-selv typen kan du også selv gå på jagt efter gamle materialer som fx drivtømmer, rå mursten, brugte tekstiler og selv upcycle dem i en ny form.