dsm2

At tage skridtet fra tanke til handling, kan synes uoverskueligt. Især hvis man er groet så dybt fast i dårlige vaner. Det er ikke altid, man har overskuddet og energien til at påtage ansvaret selv, og derfor kan det i nogle tilfælde være en skræddersyet Kostplan, der kan hjælpe en ud af en ond spiral. Dét at spise bliver hurtigt en vane, så det handler om at bytte tiden ud med en anden beskæftigelse. Nedenstående kan du læse om andre måder at fordrive tiden på. 

Strikke

Designer af egen eksistens

At man råder over eget liv, kan sommetider være skræmmende, og det kan føre en enorm dårlig samvittighed med sig, hvis man føler sig utilstrækkelig. Man kan ikke leve på bedste vis alle dage i året, hele livet – det kommer som regel periodevist. I de perioder, man godt ved, at man ikke behandler sin krop særlig godt, kan man også nemt mærke det rent psykisk, for disse ting hænger sammen. Du er din egen designer af egen eksistens, og hvis du er havnet i en dårlig periode, der varer længere og længere tid, er det måske på tide at foretage en livsstilsændring. Det er ikke noget, der kan gøres på en dag, men der findes mange råd til, hvordan du holder modet oppe i processen. Det handler i høj grad om at finde en erstatning, der kan give en den samme tilfredshedsfornemmelse.  

Find kreativiteten frem

Selvom du ikke vil betegne dig selv som værende den kreative type, så skal du ikke miste modet. At være kreativ er definitivt, og det handler ikke om at være den nye John Mayer eller Michael Kvium. Der behøver ikke altid at være et større formål med processen udover at bringe dig ind i en nærmest meditativ tilstand, der kommer til at gavne netop dig. Der er mange eksempler på små projekter, du kan give dig i kast med og som vil gå ind og være den erstatning i dit liv, hvor du normalt ville søge hen til køleskabet og finde noget lækkert frem. Du kan ikke undgå at have hørt om tidens trend, der ses alle vegne – nemlig den nye strikkebølge, der lever på bedste vis blandt unge og gamle. Måske du skulle overveje at hoppe med og give dig i kast med garnet. Du behøver ikke sætte en hel formue af til dit første projekt, hvis du køber fra Drops garn. Så kan du først og fremmest afprøve, om det er noget for dig. Det er i hvert fald godt tidsfordriv, og hvis du mestrer teknikkerne, kan du begynde at lave dit eget tøj.

Organiseret

Form dit hjem og form dig

Det er ikke den største motivation at være omgivet af rod og kaos. Det er derfor vigtigt, at din bolig er et sted, hvor du kan få overskud og lade op uden at blive stresset over omgivelserne. Prøv derfor at overveje, om der er noget ved de ydre omstændigheder, der gør, at du ikke har energien til at omlægge din kost og gang på gang falder ind i dårlige vaner. Det, der sker omkring dig, afspejler sig nemlig i dit hoved, og hvis du hver dag, når du kommer hjem, bliver mødt af uorganisation, er det nemmeste bare at sætte sig fladt ned og ikke stille noget op, og her starter en ond cirkel hurtigt. Så hvis du vil foretage dig en livsstilsændring, så start i det små, og så kommer resten, når du har det rigtige mindset og overskuddet til at påbegynde det.