dsm2

Julen nærmer sig. Det gør den næsten altid. Du har lige fundet fødselsdagsgaven, Mors dags-gaven, Far dags-gaven, og så kommer julen. Og er der nogen sværere at købe gave til end din forældre, som hader når du blander dig i deres indretning? 

Svaret er nej, der findes ingen sværere at købe gave til. Du ved allerede på forhånd, hvad de vil sige til din smarte ide til køkkenet eller stuen, alligevel gør du forsøget. Eller måske har du fundet den vase, den højtaler, som du ved, de vil elsker. De tager imod den med et smil, men du finder den aldrig i boligen igen. 

Få noget hjælp til de besværlige forældre her. 

julegave

Penge, men ingen ideer

Til barnet, der har gjort sine forældre stolte. Du hiver pengene hjem og ved snart ikke, hvad du skal gøre af dem. Eller måske har du dig bare et fast job og råd til at give en fornuftig gave, men ideerne til indretningsgaven ejer du ikke. 

Her er det helt oplagt med en julegave til forældre som et gavekort. Du har det faktisk virkelig nemt. Du udspørger selvfølgelig din forældre efter den butik eller møbelforhandler, som de holder allermest af. Nu finder du så bare et passende beløb og får lavet et gavekort. 

Er det for upersonligt til dig, så kan du være lidt mere snedig. Du mangler nogle møbler eller lignende og får dine forældre til at hjælpe dig. Her kan du lige få udspurgt, hvad de selv mangler til boligen, hvis ikke de selv får det sagt. Vær bare en smule interesseret, så skal de nok fortælle, hvilket møbel der står i deres drømmebog. 

Pas dog på med at køre dem alt for meget op over møblet – hvad nu, hvis de så bare selv køber det? Underspil, underspil, underspil. 

Ingen penge, men masser af ideer

Til den studerende eller bare mindre velhavende med masser ideer kommer her noget hjælp. Du ved allerede, hvad de kunne tænke sig. Problemet er bare det samme som altid – du har ikke pengene. 

Her må du bruge din kloge og iderige hjerne endnu mere. For er der ikke en håndværker i familien, der kan hjælpe dig med dit projekt? Kan du ikke gå sammen med andre i familien og samle penge på den måde? Kan du finde møblet eller indretningsobjektet billigt på nettet eller måske finde frem til en møbelsnedker e.l. 

Det er rigeligt med muligheder, hvis du blot åbner munder og får spurgt de nærmeste. Det dummeste, du kan gøre med en flad pengepung, er at acceptere, at du bare må give dem en billig og halvdårlig gave. Du har jo ideerne. 

julegaveindpakning

Ingen penge og ingen ideer

Bum. Vi har alle sammen været der. Det behøver måske ikke engang være, fordi forældrene er vildt besværlige. Men du kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan du giver dem en billig gave, som de faktisk bliver glade for. Du har prøvet at alliere dig med andre i familie, har prøvet at kontakte gud og hver mand – hvad gør du? 

Du er klart i den mest udfordrende situation, men måske du kan vinde på din charme og brugbare hænder. Hvorfor ikke tilbyde din forældre, at du hjælper dem med endelig at installere den terrasse, maler køkkenet osv.

Du kan også tage ud på en genbrugsplads eller lignende, hvor du kan finde møbler gratis. Brug dine hænder og få slebet og malet. Så er der et nyt møbel, som de som minimum skal virke begejstret for.