dsm2

Der kan være mange gode grunde til at ville oprette en hjemmeside. Måske er du virksomhedsejer og vil gerne lave en webshop, eller måske har du en blog eller lignende og kunne godt tænke dig dit eget domæne. 

Uanset hvad er der mange ting at tænke over, når man går i gang med at lave sin egen hjemmeside. En af disse ting er sidens design. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor et flot design på din hjemmeside er vigtigt, og hvad du kan gøre for at skabe en indbydende og brugervenlig hjemmeside.

Wordpress logo

En flot og indbydende hjemmeside tiltrækker besøgende

Når man laver en hjemmeside, er det bestemt ikke uden betydning, hvordan den ser ud. En flot og indbydende hjemmesider tiltrækker nemlig besøgende, og er du virksomhedsejer, kan besøgende på hjemmesiden være lig med flere kunder i butikken. 

Det er derfor vigtigt at tænke over designet, når du laver en hjemmeside, så det både er indbydende at se på og nem at bruge. Er hjemmesiden for svær at navigere i, eller fremstår den amatøragtig, kan det betyde, at de besøgende hurtigt forlader den igen. Og det er formentlig aldrig målet med en hjemmesiden.

Flotte hjemmesider med WordPress

Vil du gerne skabe en hjemmeside i et flot design, kan det være en god idé at bruge WordPress, som er verdens mest populære CMS – det vil sige Content Management System. Et CMS er et værktøj, som hjælper dig med at skabe og tilpasse hjemmesidens indhold, så det både bliver godt og nemt at bruge, men også kommer til at se flot ud. WordPress er som udgangspunkt gratis at benytte, hvilket er endnu en fordel.

Wordpress

WordPress kursus

For at komme godt i gang med at bruge WordPress på en måde, der kan resultere i en flot designet hjemmeside, kan det være nødvendigt med lidt hjælp. Mens WordPress er relativt intuitivt, når man først er kommet i gang, kan det nemlig tage lidt tid at lære de forskellige redskaber og egenskaber, programmet kan byde på, at kende. 

Vil du gerne blive god, kan det derfor være en god idé at opsøge noget hjælp. Det kan eksempelvis være i form af et WordPress kursus, hvor du lader redskabet og dets forskellige funktioner at kende og lærer, hvordan du kan bruge dem på forskellig vis. Du kan også lære, hvordan du gør din hjemmeside synlig på søgemaskiner, når du først har oprettet den – det kalder man SEO eller søgemaskineoptimering. WordPress kurser findes i forskellige niveauer. Har du ikke tidligere prøvet at arbejde med WordPress eller CMS i det hele taget, bør du altså starte på begynderniveau. På den måde får du evnerne til at komme godt i gang med at eksperimentere med din egen hjemmesides design.