dsm2

I din skønne indretning finder du mange forskellige komponenter, som spiller perfekt sammen. Fjerner du landskabsmaleriet, bliver stemningen ødelagt. Fjerner du den lille skammel, ser hjørnet af stuen ensomt og koldt ud. 

Sådan kan du blive ved og ved. Efter mange år i boligen kender du rummene, lyset og dynamikkerne bedre end nogen anden. 

Der er dog en komponent, du måske har glemt. Det er forsikringen, som skal hjælpe dig, hvis alle andre komponenter i indretningen pludselig går op i røg. 

æstetik

Intet overlades til tilfældighederne

Den ene dag ånder stuen fred og ro. Den næste dag falder en meters regn på kun nogle timer. Floden bliver oversvømmet, og huset bliver for evigt forandret for jeres indre blik. 

Sådan var skæbnen for mange tyske husejere i Sydvesttyskland, da et skybrud forårsagede en af de værste naturkatastrofer, Tyskland har set i nyere tid. 

Selvom vi længere mod nord ikke vil opleve helt samme intensitet i vejret – formentlig. Siger klimarapporten udtrykkeligt, at vi skal forvente flere stormfloder, flere heftige byger og skybrud og derfor flere oversvømmelser. 

Her kommer så spørgsmålet til at private boligejere, er I klar til det? Er indretningen klar til det? 

Med et klik på https://www.garfors.dk/ kan I meget hurtigt blive klogere på, hvordan indretningen forsikres mod katastrofale følger. 

I vil selvfølgelig også kunne tegne forsikringer på mindre voldsomme begivenheder. Det kunne være sofaen, der blev ødelagt, et smadret tv eller noget tredje. Her vil forsikringen igen kunne hjælpe jer tilbage til en status quo, uden at I mister besindelsen. 

Erstatningen kan indrette på ny

Hvis en katastrofe skulle ramme, skal en forsikring være tegnet. 

I Tyskland ser man nu, at dette faktisk ikke er tilfældet. Flere huse, der er totalt ødelagte, bliver nu erstattet op 100%. Dog er det ret så exceptionelt. 

Begivenheden er så voldsom, at der skal reageres voldsomt. Desuden faldt beslutningen lige op til et tysk valg. Men der er allerede tyskere, som ikke gider betale for andre mennesker ulykke. 

Det samme er selvfølgelig tilfældet herhjemme. Vi vil gerne hjælpe, men der må vel også være grænser. Hvis man ligger tæt ved en flod og ikke er forsikret, hvorfor skal skatteyderne så betale for erstatningen. 

Heldigvis kører denne debat ikke i Danmark pt. Men det kunne den komme til, skulle vi blive ramt af flere oversvømmelser, stormfloder mm. 

Her vil du med garanti høre i debatterne, at det er op til den private boligejer at forsikre sin bolig mod skader. Det er kun med en forsikring, at der kan komme en erstatning, som tilnærmelsesvis kan genskabe det liv, der var før krisen ramte.

forsikring

Udsatte genstande med affektionsværdi

Et dyrt ur vil måske kunne blive erstattet med et tilsvarende dyrt ur. 

Men dit barn første maleri, dine hjemmelavede figurerer mm. vil sjældent kunne erstattes. Derfor skal der klart lyde en opfordring til, at disse sårbare ejendele opbevares klogt i tilfælde at katastrofer. 

Hvis du ikke kan leve uden dem, skal de ikke bare ligge frit fremme i stuen, når I f.eks. er på ferie. 

Og til allersidst skal alle jeres dyre ejendele selvfølgelig skrives ned, inden ulykken sker.