dsm2

Det er en naturlig del af tilværelsen som menneske, at man vil gøre det meste ud af sig selv for at se godt ud. Det har forløbet således i dyreriget såvel som menneskeriget i flere tusinde år. Der er forskellige teorier på hvorfor vi som mennesker gerne vil se godt ud, og det bunder i grunden i overlevelse og ophøjelsen af tilværelsen samt selvtilliden. På både godt og ondt, er alle født på en bestemt måde, med en bestemt udseende – men det betyder ikke, at du ikke kan gøre ting for at se bedre ud. Fra dame ringe, til make-up og hair extensions – der er flere steps du kan tage.

Ikke undervurder det at tage et bad

At tage et bad har en opfriskende effekt på dit udseende, men også din udstråling. Disse to faktorer er forbundet, og man skal ikke glemme den ene til fordel for den anden. Fedtet hår, beskidt hud og en dårlig lugt har effekten af at forværre dit udseende samt din udstråling. Du vil gerne fremstå så frisk som muligt, derfor det et godt råd du ikke skipper dit bad.

Forny din garderobe

Føler du, at du har gået med det samme tøj i for lang tid, og har brug for et skift? Hvis du har nogle penge til gode i banken, og ikke har noget specifikt at bruge dem på, kan du overveje at forny din garderobe. Når jeg skal smide gammelt tøj ud, og købe nyt tøj ind, bruger jeg ”90-dages-reglen”. Ifølge reglen, kan jeg bortskaffe det tøj som jeg ikke har brugt indenfor de sidste 90 dage, og som jeg ikke formoder at bruge indenfor de næste 90 dage. Jeg kan anbefale reglen da den hjælper på, at du ikke går og samler på gammelt tøj, som du alligevel aldrig bruger.

Gør brug af accessoires

Mange vælger at bruge accessoires, kvinder såvel som mænd – typiske accessoires for mænd er ure og måske nogle piercings. Kvinder kan finde på at bruge dame ringe, dame tasker og hair extensions. Grunden til folk gør det, er fordi det viser, at man gør noget ud af sig selv. Historisk set er high-end smykker også associeret med status og velstand; man kunne (og kan stadig) bruge sine smykker til at signalere værdi til eventuelle partnere.