dsm2

Køkkenalrummet er det rum som den danske familie opholder sig mest i. Det er huset samlingspunkt, hvor familien kan lave forskellige aktiviteter, men stadig have følelsen af at være sammen. Efter en lang dag er det dejligt at kunne tilbringe noget kvalitetstid sammen. 

Uanset om moderen laver mad imens børnene spiller ved spisebordet, er dette øjeblik altafgørende for, at man som familie får set hinanden i en travl hverdag. Da køkkenalrummet netop er hjemmets hjerte, er det vigtigt, at dette rum fungerer efter familiens behov.

Hvad er behovet?

Hvordan sikrer man sig, at køkkenalrummet er indrettet optimalt? Som familie skal du tænke over hvad I laver sammen i rummet. I et køkkenalrum er spisebordet og køkkenet de centrale destinationer, men hænger disse ordentligt sammen? Det betyder meget for den enkelte familie hvordan hjemmet er designet. 

Dit hjem skal afspejle din stil, men er du helt tilfreds? Du behøves ikke at lave den helt store makeover for at få rummet til at fungere. Det kan være at et planke spisebord vil være med til at give rummet et helt andet udtryk? Helhedsindtrykket er det altafgørende for om rummet hænger godt sammen. 

Plankebord

Få hjælp af andre 

Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan du bedst muligt udnytter rummets kvadratmeter, kan du altid få nogle gode venner til at hjælpe dig. Nogle gange er det godt at have andres syn på situationen. 

Du kan også søge inspiration på internettet, da der findes mange hjemmesider, hvor du kan se hvordan andre familier har indrettet deres køkkenalrum. Inspiration er med til, at du får nogle andre tankegange i forhold til design, hvilket kan være med til at præge ændringen i dit eget køkkenalrum. 

Din stil skal kunne ses i designet 

Det er vigtigt, at stilen afspejler din og din partner stil. Hvis I ikke selv er tilfredse med det nye design, så vil I heller ikke føle at det er jeres hjem. Du og din partner skal tænke over hvad der netop ikke fungerer i det nuværende køkkenalrum. Er der brug for mere opbevaringsplads, eller skal spisebordet være større og stå mere centralt i rummet? Nogle gange kan små ændringer være med til, at alle brikkerne falder på plads. 

Møbler

Gå på opdagelse efter gode fund 

Tag din partner med ud i forskellige møbelforretninger, hvis I er på jagt efter nogle nye møbler. Det er altid godt at se forskellige varianter i virkeligheden. Dette er den eneste måde, hvorpå I kan få drøftet hvad der passer ind til resten af jeres møbler i køkkenalrummet. 

Det er vigtigt, at I ikke skynder jer og dermed bruger alt den tid, som I har brug for til at få designet rummet. I skal være sikre på jeres valg og føle, at I træffer de rigtige beslutninger. 

Det færdige resultat 

Hvis mavefornemmelsen er god efter den store makeover, så ved du også, at det har været det hele værd og at resultatet er blevet tilfredsstillende. Du kan nyde dit nye køkkenalrum endnu mere og glæde dig til, at vise rummet frem til både venner og familie