dsm2

Leder du også efter den optimale måde at opvarme dit hus på? Så kan det være, du skal investere i en varmepumpe. Her kan du læse fordele og ulemper ved at opvarme ved hjælp af en varmepumpe i huset.

børn, far, opvarmning, familie

Der findes tre typer varmepumper

Du skal først og fremmest vide, at der findes tre forskellige typer af varmepumper. Den første vi skal omkring, kaldes en jord til vand varmepumpe. Denne tager varme fra jorden, og det kræver derfor, at du har slanger, der er nedgravet i jorden. Varmen laves ved, at der udsendes vand fra huset og tilbage i varmepumpen, som er opvarmet fra jorden. Den næste type varmepumpe er en vand-varmepumpe. Denne udnytter den varme, der allerede eksisterer og genererer herudfra mere varme. Dette er også et vanddrevent system lige som den tidligere varmepumpe. Den sidste form for varmepumpe kaldes en Luft til luft-varmepumpe. Denne er lidt lige som et omvendt køleskab, der bruger varmen i udeluften til at producere mere varme til huset.

Billigere varmeregning

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe til huset. For det første, så kan du godt regne med, at du får en billigere elregning. Almindelig elvarme er nemlig dyrere i drift, end en varmepumpe er.

Du skal ikke vedligeholde det

Når først en varmepumpe kører, så skal du ikke længere tænke over vedligeholdelse. Du skal ikke tænke på brændsel eller på at bestille olie. Det eneste du skal gøre, er at sørge for at der kommer et årligt servicetjek, så du er sikker på, at alt er, som det skal være.

Godt for miljøet

Hvis du har olie- eller naturgas til at opvarme med, så kommer du til at spare miljøet for meget C02-udledning, når du skifter til en varmepumpe. Det er jo altid en fordel, der er rart at have med i tankerne, for miljøet er i fare, og det er vigtigt, at alle gør noget for at hjælpe det.

hus, varme, termostat, mand, peger

Ulemper ved en varmepumpe

En varmepumpe kan dog godt larme lidt mere, end andre varmekilder gør. Derudover kræver en varmepumpe, at du har et godt isoleret hus. Sidst at nævne er, at det kan kræve lidt at få installeret en varmepumpe i huset. Der er også nogle, der synes, at en varmepumpe er grim at have til at stå i huset. Dog kan du vælge at placere den et sted, hvor den ikke ødelægger indretningen, f.eks. i bryggerset eller i kælderen.