dsm2

Er du i tvivl om boligindretningen i dit hjem? Generelt findes der mange forskellige måder, hvorpå du kan indrette dit hjem. Når du skal indrette store rum, er der dog en række huskeregler, der er gode at gå efter. Store rum kan nemlig være lidt sværere, eftersom du har meget plads. Her er der mange, der tror, at rummet tager sig bedst ud, hvis det bliver fyldt op. Men sådan forholder det sig ikke helt, hvis du spørger en række indretningseksperter. Hovedparten peger på, at det vigtigste er at afgøre med sig selv, hvilken funktion eller funktioner, kvadratmeterne skal have. Skal rummet både bruges som stue og spisestue, er det altid en god idé at dele rummet op med rigelig afstand. Læs med nedenfor. 

Hus-planter

Sådan inddeler du dine rum

Du har netop købt et nyt hus. Du er begejstret, for du har endelig fået de store rum, som du gik og drømte om. Men du i tvivl, når det kommer til boligindretningen. Hvordan skal du indrette de store rum på en måde, der giver bedst mening, så du får udnyttet al pladsen? Det får du et par tips til her.

Generelt når du indretter, så peger flere indretningsarkitekter på, at du først og fremmest skal overveje rummets primære funktion: hvad vil du bruge kvadratmeterne til? Måske skal ét af rummene agere både stue og spisestue. I det tilfælde kræver det, at du inddeler kvadratmeterne ud fra deres respektive funktioner. 

Det vil sige, at du bruger den ene ende som spisestue og den anden som selve stuen. Her er det desuden vigtigt at huske, at der gerne må være en relativ stor afstand. På den måde er der ingen tvivl om, at rummet er inddelt ud fra funktioner. Når du sørger for at inddele rummet med god afstand, skaber du samtidig et mere harmonisk og overskueligt rum. Læs mere om boligindretning hos https://globalnews.dk/.

Boligindretning

Glem ikke detaljerne

Boligindretning kan kræve nøje planlægning og struktur. På den måde sikrer du hele tiden, at rummet ikke bliver for proppet, men derimod forbliver harmonisk. Når du er blevet enig med dig selv om, hvordan du vil inddele rummene, må du ikke glemme detaljerne. For at binde rummet sammen, kan du investere i forskellige tæpper. Tæpperne er med til at indikere rummets funktioner – især i tilfælde, hvor det umiddelbart kan være svært at få øje på, hvilke møbler der hører til flere såkaldte afdelinger. 

Når du bruger tæppet som indikator ved for eksempel sofahjørnet, sørger du samtidig for at gøre rummet mere overskueligt. Det fede med boligindretning er, at det kan gøres på mange måder. Men når du fanger de helt rigtige løsninger, vil du føle overskud og ro i dit hjem. 

En anden idé til at indrette store rum, er desuden at placere dine møbler i midten af rummet. Det er umiddelbart ikke noget, der falder mange af os ind – men faktisk er det en måde at skabe balance på. Her er det altid vigtigt at overveje, hvor møblerne skal pege hen. Måske er det ud mod køkkenet, gangen eller stuen.