dsm2

Der kommer hele tiden et større og større fokus på miljøet og hvilke tiltag man som enkeltperson kan tage for at have en mere positiv indvirkning på verdens klima. Et forholdsvis nemt sted at starte er affaldssortering. 

forskelligt farvede skraldespande

Start med at forstå affaldssortering 

Måske synes du at det lyder kedeligt med affaldssortering og nej det er nok ikke det mest sexede der findes. Ikke desto mindre så er det en relativ nem måde at starte sin rejse mod en mere miljøvenlig hverdag og livsstil. Alle har affald i deres hjem og det kræver egentlig ikke så meget at sortere tingene korrekt. 

Først bør du læse op på de gældende regler for affaldssortering der hvor du bor. Disse kan nemlig variere fra den ene kommune til den anden. Ved at læse op på hvor mange kategorier din kommune sortere efter ved du også hvor mange “stationer” du skal have i dit hjem. 

Den designbevidste affaldssortering  

Dernæst skal du bare begynde at sortere. Gør det nemt og overskueligt med stationer til de forskellige typer affald. Du kan lave disse på mange måder. Alt efter om du ønsker det billigt, flot eller noget helt andet. 

Har du en trang til at dit hjem skal se pænt ud helst alle steder, også gerne når man åbner skabene. Så vælg at investere i nogle flottere affaldsspande. Man kan sagtens finde nogle der vil være pæne at have stående fremme på gulvet, hvis det er der man har plads til nogle af stationerne i ens affaldssortering. Ellers kan det også nogle gange være rart at spandene inde i skabet ser flotte ud. 

Alle tricks der giver dig lyst til at sortere er gode at benytte sig af. Så hvis godt og flot design vil øge din lyst så gå med det. 

Nogle gange kan man også købe nogle smarte stativer der kan monteres inde i skabet. På den måde er der god orden på affaldet, så det ikke virker rodet. Samtidig kan det være at skabets plads bliver udnyttet bedst muligt, så dine affaldsstationer ikke fylder mere end højst nødvendigt. 

hvem har mindst restaffald

Gør affaldssortering til en konkurrence  

Andre er mere konkurrencepræget og har måske bedre af at gøre hele affaldssortering til en konkurrence, for at føle sig motiveret. Om det er en konkurrence med dig selv eller andre i husstanden er helt op til dig selv. 

Det kan sagtens være at du kan motivere dig selv blot ved at se hvordan du bliver bedre og bedre til at sortere dine ting. Måske det er et mål at skulle tjekke hvor hvad skal hen færre gange om ugen. Eller det kan være et mål at posen med restaffald skal blive fyldt så lidt op som muligt, fordi det meste bliver sorteret korrekt.